به گزارش خبرنگار مهر، استان خوزستان دومین استان کشور پس از تهران در تعداد ساخت واحدهای مسکن مهر به شمار می رود به طوریکه حجم زیادی از متقاضیان مسکن در این استان می توانند تا سال آینده صاحب مسکن مهر شوند.
براین اساس، برخی از شهرهای مهاجر پذیر این استان در سالهای آینده با مشکل تامین مسکن روبرو نخواهند بود و تقاضای مسکن سالهای گذشته با مسکن مهر تامین می شود.
همچنین ساخت ورزشگاه 50 هزار نفری الغدیر، پل نهم اهواز، تقاطع غیرهمسطح سه راهی دهلران، ادامه آزادراه خرم آباد-پل زال و 4 خطه کردن محور ماهشهر-هندیجان از دیگر پروژه های عمرانی این استان به شمار می رود. البته تامین اعتبار در پروژه های راهسازی مهمترین مشکل در اغلب استان های کشور به شمار می رود که استان خوزستان هم به دلیل عدم تامین اعتبار در موعد مقرر با تاخیر در اجرای پروژه ها روبرست.
تقاطع غیر همسطح سه راهی دهلران
در این خصوص محسن یوسفی مدیر راه و ترابری شهرستان اندیمشک در جریان بازدید خبرنگاران از پروژه های راه استان خوزستان تقاطع غیر همسطح سه راهی دهلران را از پروژه های مهم این استان اعلام کرد و گفت: این تقاطع در محور شریانی اهواز-اندیمشک و همچنین کریدور شمال-جنوب واقع شده است و محل اتصال مسیرهایی است که به سمت غرب و استان ایلام می رود.
وی افزود:این محل در گذشته از نقاط حادثه خیز بوده است که تصادفات بسیاری در آن رخ می داد اما احداث این پل به مدت 3 سال با دهانه 25 متر و اعتبار 3 میلیارد و 700 میلیون تومان میزان تصادفات را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.
یوسفی بابیان اینکه مسیر به صورت آزمایشی مورد بهره برداری قرار گرفته و به زودی به طور رسمی افتتاح می شود، گفت: زمان اجرای پروژه ها وابسته به تخصیص اعتبارات است و اگر تخصیص اعتبار این پروژه در موعد مقرر انجام گرفته بود در مدت یک سال عملیات اجرایی به پایان می رسید.
کمربندی شرقی اندیمشک در مسیر کریدور شمال-جنوب
همچنین کمربندی شرقی اندیمشک که در کریدور شمال-جنوب محل تلاقی محور سد دز، جاده اصلی و خیابانی است که به اندیمشک ختم می شود. این منطقه از نقاط حادثه خیز بوده است و در گذشته برای حل این مشکل، ایمن سازی هایی بصورت مقطعی انجام می گرفت.
بنابراین دولت تصمیم گرفت تا برای حل دائمی این مشکل، تقاطع غیر همسطحی به صورت زیرگذر طراحی کند. این پروژه تاکنون از پیشرفت 85 درصدی برخوردارشده است اما به دلیل اینکه خط لوله آب شرب از مسیر این پروژه عبور می کند سرعت اجرای پروژه کند شده است.
براساس این گزارش ساخت این تقاطع از مردادماه امسال آغاز شده است و با احتساب ایمن سازی های گذشته تاکنون 3 میلیارد تومان هزینه داشته است.
پل نهم کلان شهر اهواز از دیگر پروژه های مهمی است که با ساخت و تکمیل آن ارتباط ملی راه و کیان پارس در این شهر برقرار می شود. پل نهم بصورت 2 پل جداگانه و در کنار هم ساخته می شود که طول آن برابر با 980 متر تعیین شده است.
برآورد ساخت دو باند رفت و برگشت بر روی پل نهم اهواز به همراه دو تقطع غیر همسطح و ساخت 10 کیلومتر جاده اصلی حدود 30 میلیارد تومان پیش بینی شده است.
ساخت ادامه آزادراه خرم آباد-پل زال
از دیگر پروژه های راهسازی در این استان، ساخت آزادراه خلیج فارس-اهواز-بندر امام خمینی است که در صورت تکمیل آن کل استان خوزستان از شبکه آزادراهی برخودار خواهد شد. در این پروژه ادامه آزادراه خرم آباد-پل زال به اندیمشک می رسد و تکمیل این مسیر نقش ویژه ای در حمل و نقل و کاهش تصادفات دارد.
روزانه از این آزادراه 2500 تانکر عراقی و حدود 15 هزار خودرو سنگین تردد می کند. ابراهیم شیرجانی مدیر راه و ترابری ماهشهر و امیدیه در این خصوص اعلام کرد که پل زال-اندیمشک 65 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
همچنین 4 خطه کردن محور ماهشهر-هندیجان که هم اکنون 5 کیلومتر از زیرسازی آن انجام شده است از پروژه های دیگر استان خوزستان به شمار می رود. بر این اساس از خروجی ماهشهر تا 5 کیلومتر بعد زیرسازی و تا 2.5 کیلومتر بعد آسفالت در حال انجام است، همچنین 15 کیلومتر دیگر این محور در حال زیرسازی است.
بدهی 1900 میلیارد تومانی وزارت نفت به پیمانکاران استان
28.5 کیلومتر از پروژه 70 کیلومتری چهارخطه سربندرـ آبادان توسط قرارگاه خاتم در سال 88 ساخته شد و به بهرهبرداری رسید اما قرارداد ساخت این مسیر 25 میلیارد تومان بوده است که باید توسط وزارت راه و شرکت نفت تامین شود اما به رغم اینکه وزارت راه سهم خود را به طور کامل پرداخت کرده وزارت نفت هنوز مبلغی را برای این پروژه نپرداخته است.
براین اساس تا پایان سال گذشته وزارت نفت 1900 میلیارد تومان از سهم خود را به مجری پروژه های راهسازی پرداخت نکرده است.
پروژه های مسکن مهر در استان خوزستان
پروژه مسکن مهر ماهشهر از دیگر پروژه هایی بود که در این سفر مورد بازدید قرار گرفت. براساس این گزارش تعداد 11 هزار واحد مسکن مهر در شهرستان ماهشهر در دست ساخت است.
بنا بر اعلام نصرالله دهقانی مدیرکل مسکن وشهرسازی استان خوزستان این استان با ساخت 90 هزار واحد مسکن مهر رتبه دوم پس از تهران را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 12 هزار واحد در 2 شهر جدید این استان، 6 هزار واحد در شهرهای زیر 25 هزار نفر و 72 هزار واحد در شهرهای بالای 25 هزار نفر ساخته می شود که بنا به برنامه ریزی صورت گرفته 22 هزار واحد مسکن مهر تا خردادماه 91 به بهره برداری می رسد.
وی افزود: پس از ساخت مسکن مهر در شهرستان ماهشهر به غیر از نیازهای روزانه مسکن دراین شهر، نیاز مسکن وجود نخواهد داشت و ساخت واحدهای مسکن مهر در این استان قیمت ها را کنترل کرده است.
مدیرکل مسکن وشهرسازی استان خوزستان متوسط قیمت تمام شده ساخت مسکن مهر در خوزستان را نسبت به سایر مناطق کشور بالاتر اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه شاغلین درپروژه مسکن مهر از خارج استان آمده اند بنابراین هزینه ساخت کمی بالاتر است و هر مترمربع بین 320 تا 330 هزار تومان تمام می شود.
دهقانی بابیان اینکه بافت فرسوده مصوب استان خوزستان 2 هزار هکتار با 50 هزار واحد مسکونی است، اظهار داشت: پیش بینی می شود با شناسایی و مصوب شدن کلیه محدوده های بافت فرسوده استان 120 هزار واحد در بافت های فرسوده موجود باشد.
مدیرکل مسکن وشهرسازی استان خوزستان، افزود: به رغم مسایلی که در مورد برخی تعاونی های مسکن مهر مطرح می شود در استان خوزستان و به ویژه ماهشهر حجم بسیاری از ساخت و سازها توسط تعاونی ها انجام شده است.
نظر شما